Badkledingdagen

Heeft u zin in een dagje wellness bij Elysium maar bent u geen fan van bloot? Bezoek ons dan eens op badkledingdag! Bij wellnessresort Elysium is het elke maandag badkledingdag. Op onze badkledingdagen maakt u gebruik van al onze sauna's, baden en andere faciliteiten in bikini, badpak of zwembroek. 

In de restaurants, de loungeruimtes, de rustruimtes en op de terrassen is het dragen van een badjas over de badkleding verplicht. Deze zijn ook bij ons te huur. Op de overige dagen is het dragen van badkleding verboden bij Elysium. Elysium beschikt niet over gescheiden kleedruimtes.


Wanneer is het badkledingdag bij Elysium?

Maand
Maart 2017 13 20 27
April 2017 10 17 24
Mei 2017 15 22 29
Juni 2017 12 19 26
Juli 2017 10 17 24 31
Augustus 2017 14 21 28
September 2017 11 18 25

Badkledingdagen bij onze andere resorts

Wilt u wel graag in badkleding ontspannen, maar komen deze dagen nét niet uit? U kunt natuurlijk ook bij een aantal 'zusjes' van Elysium genieten van een dagje sauna in badkleding. Bekijk de websites van de resorts voor een overzicht van alle badkledingdagen.

Badkledingdagen bij de Zwaluwhoeve

Bij de Zwaluwhoeve in Hierden is het iedere dinsdag, eerste en derde zondag en tweede en vierde donderdag van de maand badkledingdag. 

Badkledingdagen bij de Veluwse Bron

Bij de Veluwse Bron in Emst, tussen Zwolle en Apeldoorn, is het iedere maandag en iedere laatste zondag van de maand is het badkledingdag.

Badkledingdagen bij SpaPuur

Het is iedere dinsdag badkledingdag bij SpaPuur in Tilburg. Daarnaast ontspant u iedere eerste zondag van de maand in badkleding bij SpaPuur.


Voor het eerst naar de sauna

Steeds meer mensen hebben interesse in een dagje wellness. Er zijn echter nog veel mensen die nog nooit hebben genoten van een dagje wellness omdat het idee van bloot hun weerhoudt van een bezoek. Om de stap voor deze mensen een stuk makkelijker te maken organiseren wij één keer per week een badkledingdag. Tijdens een badkledingdag is het dragen van een bikini, badpak of zwembroek verplicht voor alle gasten. Zo kan iedereen genieten van alles wat een dagje wellness te bieden heeft. 

Dagje wellness op badkledingdag

Tijdens een dagje wellness op badkledingdag bij Elysium kunt u genieten van alle sauna’s, baden en andere wellnessfaciliteiten. Het dragen van badkleding is de hele dag verplicht. Op reguliere dagen is het niet toegestaan om badkleding te dragen. Het is persoonlijk of u het prettig vindt om in badkleding in de sauna te zitten. De badkleding en daarmee uw badjas blijven langer nat. Ook zorgt badkleding er voor dat u minder goed zweet in de sauna en vermindert daarmee het proces.

Fabel: Er wordt gezegd dat het onhygiënisch is om met badkleding naar de sauna te gaan. Dit is niet waar. De combinatie van hoge concentratie chloor en de hoge temperaturen in de sauna zorgen er voor dat er geen bacteriën in de badkleding blijven zitten. Wel slijt de badkleding wat sneller door deze in de sauna aan te doen.

Met badkleding naar de sauna kunt u op een laagdrempelige manier kennismaken met wellness en Elysium. Veel saunagangers gaven na een dagje wellness op badkledingdag aan dat het ze erg mee was gevallen hoe vaak ze eigenlijk 'bloot' waren. Tussen de sauna’s door dragen de meeste mensen een badjas of omgeslagen handdoek. In het restaurant is het verplicht om een badjas te dragen. 

Bevalt een dagje wellness in badkleding u heel goed? Dan kunt u iedere maandag in badkleding ontspannen bij Elysium. Komt dat niet uit? Kom dan eens naar één van de zusjes van Elysium, waar u ook terecht kunt op één van de badkledingdagen.