Hamam

Hamam wordt steeds populairder binnen de wellness. En dat is niet gek, want bij een Hamam behandeling geniet u van alle aspecten van wellness: reiniging, verzorging en ontspanning. Een Hamam is een Oosters badhuis en komt veel voor in Iran, Turkije en andere landen van de Arabische wereld. Hamam vindt haar oorsprong in de tijd van de profeet Mohammed. De gelijknamige behandeling die in een Hamam wordt gegeven is een bijzonder reinigingsritueel. Een Hamam behandeling is een combinatie van een scrub en massage met olijfzeep en verloopt volgens een zeer oude techniek en traditie. Bij Elysium kunt u tijdens uw dagje wellness ook genieten van dit Oosterse ritueel in de mooiste Hamam van Nederland! U kunt kiezen tussen een Hamam behandeling van 20 minuten of een Hamam behandeling van 50 minuten.

Hamam bij Elysium

Wanneer u de deur van de Hamam bij Elysium opent, begeeft u zich voor uw gevoel direct in een Turks badhuis. Neem voordat de Hamam behandeling begint plaats in de stoomcabine die zich ook in de Hamam bevindt, zodat de poriën zich kunnen openen. Dan begint de behandeling. U gaat op uw buik op een warme, marmeren plaat liggen. De tellak, of behandelaar, overgiet uw lichaam met warm water. Vervolgens wordt het lichaam gescrubd met een speciale handschoen, een kese, en weer afgespoeld met warm water. Daarna wordt het lichaam ingezeept met speciale olijfzeep, die met behulp van een Torba, of zeepzak, op het lichaam wordt aangebracht. Hierbij wordt het lichaam vakkundig gemasseerd. Afsluitend wordt het lichaam weer afgespoeld met warm water. Na afloop voelt u zich schoon, fris en ontzettend ontspannen.


Bij een Hamam behandeling van 20 minuten wordt de achterkant van het lichaam behandeld, bij een Hamam behandeling van 50 minuten ook de rest van het lichaam en het hoofd.


Indien u zwanger bent kunt u geen Hamam behandeling ondergaan.

Hamam behandeling 20 minuten
35.95 p.p.
Hamam behandeling 50 minuten
64.95 p.p.